Waarmee kunnen we u van dienst zijn?

Dagverse producten bij u thuis bezorgd*

De jongste jaren werd het assortiment sterk gediversifieerd. Kippenproducten zijn in opmars.
Kippenworsten, blinde vinken, parelhoen, kwartels, piepkuikens, ... Er is veel vraag naar.

Het wildseizoen is de drukste periode van het jaar. Elk weekend brengen de jagers het wild binnen. Alles wordt gekuist en klaargemaakt voor de verkoop.
Wij nemen enkel echt wild, geen losgelaten dieren. Ook de kerstperiode is druk, denk maar aan de traditionele kalkoen.

Wij zijn gekend voor onze Belgische hoevekippen, Franse hoevekippen en Poulet de Bresse, konijnen en kalkoenen.
Specialiteiten zijn zelfbereide ganzenleverterrine op basis van porto, opgevulde kwartels of ander gevogelte met zwezerik, ganzenlever of lentegroentjes.
In het jachtseizoen zijn klein- en grootwild de grote specialiteit.

Voor onze Poulet de Bresse werken wij samen met brasserie Pakhuis (Schuurkenstraat 4, 9000 Gent), die ook gekend is voor zijn authentieke en smaakvolle prodcuten. Bovendien hebben zij een eigen kwekerij in Frankrijk, “Ferme Le Devant” in hartje Bressestreek. Voor het slachten beschikt de boerderij zelf,
vlak naast de scharrelweiden, over een state-of-the-art slachthuis zodat dierentransport is uitgesloten.
Wekelijks komen de kippen vanuit de boerderij via het Pakhuis tot bij ons.

Huis Diegenant is een bijzonder plekje. Bij ons is de liefhebber niet alleen op het goede adres voor eersteklasgevogelte of –wild.
Hij geniet er ook van een bijzondere sfeer.
Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Daar zorgt de uit 1955 daterende winkelinrichting met de gele tegels en de toonbank in wit marmer voor.
Diegenant is van generatie op generatie een huis van vertrouwen.
Virginia Diegenant achter de schermen bijgestaan door echtgenoot Marc Vander Steene en schoonzoon Kristof Vergauwe, de volgende generatie.

We houden er erg aan dat alles ambachtelijk gebeurt. We werken veel met de hand, niet met het mes. Klanten hechten belang aan die werkwijze.
Vaak willen ze ook dat we hun dier versnijden terwijl ze erop staan te kijken. Ze willen het zelf zien en wensen daar gerust even voor te wachten.

 

Onze specialiteiten

Gevogelte

 

Franse hoevekippen (Jaune en Noir)

 

 

Belgische hoevekippen

 

 

Parelhoen

 

 

 

Poulet de Bresse (ism Brasserie Pakhuis)

ffff

 

 

 

Kwartels

 

Opgevulde kwartels

Wij hebben eveneens verse parelhoenen, piepkuikens, kalkoenfilet, jonge Belgische en Franse duiven, eendeborstfilet van Challans, bereide ganzenlever op basis van cognac en porto, ...

 

Wild

 

Naast gevogelte hebben wij ook tal van specialiteiten in ons wildassortiment zoals fazanten, haas, patrijs, hertekalffilet, everzwijnfilet, wilde eend,
eerstekeus stoofvlees van hert of everzwijn, ...

Wilde fazanten

 

 

Patrijs

 

 

Hertenkalffilet

 

 

Hazenrug

 

* Op aanvraag en in regio Gent

Keer terug naar top pagina