Dagverse producten bij u thuis bezorgd*
De jongste jaren werd het assortiment sterk gediversifieerd. Kippenproducten zijn in opmars.
Kippenworsten, blinde vinken, parelhoen, kwartels, piepkuikens, ... Er is veel vraag naar.
Het wildseizoen is de drukste periode van het jaar, net als de kerstperiode. Denk bijvoorbeeld maar aan de traditionele kalkoen.
Wij zijn gekend voor onze Belgische hoevekippen, Franse hoevekippen en Poulet de Bresse, konijnen en kalkoenen.
Specialiteiten zijn zelfbereide ganzenleverterrine op basis van porto, opgevulde kwartels of ander gevogelte met zwezerik, ganzenlever of lentegroentjes.
In het jachtseizoen zijn klein- en grootwild de grote specialiteit.
Voor onze Poulet de Bresse werken wij samen met brasserie Pakhuis (Schuurkenstraat 4, 9000 Gent), die ook gekend is voor zijn authentieke en smaakvolle prodcuten. Bovendien hebben zij een eigen kwekerij in Frankrijk, “Ferme Le Devant” in hartje Bressestreek. Voor het slachten beschikt de boerderij zelf,
vlak naast de scharrelweiden, over een state-of-the-art slachthuis zodat dierentransport is uitgesloten.
Wekelijks komen de kippen vanuit de boerderij via het Pakhuis tot bij ons.
Huis Diegenant is een bijzonder plekje. Bij ons is de liefhebber niet alleen op het goede adres voor eersteklasgevogelte of –wild.
Hij geniet er ook van een bijzondere sfeer.
Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Daar zorgt de uit 1955 daterende winkelinrichting met de gele tegels en de toonbank in wit marmer voor.
Diegenant is van generatie op generatie een huis van vertrouwen.
Virginia Diegenant achter de schermen bijgestaan door echtgenoot Marc Vander Steene en schoonzoon Kristof Vergauwe, de volgende generatie.
We houden er erg aan dat alles ambachtelijk gebeurt. We werken veel met de hand, niet met het mes. Klanten hechten belang aan die werkwijze.
Vaak willen ze ook dat we hun dier versnijden terwijl ze erop staan te kijken. Ze willen het zelf zien en wensen daar gerust even voor te wachten.
Onze specialiteiten
Gevogelte |
|
Franse hoevekippen (Jaune en Noir)
|
|
Belgische hoevekippen
|
|
Parelhoen
|
|
Poulet de Bresse (ism Brasserie Pakhuis)
ffff |
|
|
Kwartels
|
Opgevulde kwartels
|
Wij hebben eveneens verse parelhoenen, piepkuikens, kalkoenfilet, jonge Belgische en Franse duiven, eendeborstfilet van Challans, bereide ganzenlever op basis van cognac en porto, ... |
|
Wild |
|
Naast gevogelte hebben wij ook tal van specialiteiten in ons wildassortiment zoals fazanten, haas, patrijs, hertekalffilet, everzwijnfilet, wilde eend,
eerstekeus stoofvlees van hert of everzwijn, ... |
Wilde fazanten
|
|
Patrijs
|
|
Hertenkalffilet
|
|
Hazenrug
|
|
* Op aanvraag en in regio Gent
Keer terug naar top pagina
|